Paste de dovlecel cu sos bolognese vegetal
Este pur si simplu delicios!
Instructiuni de preparare Paste de dovlecel cu sos bolognese vegetal
Dovlecelul se curata de coaja si se spala. Cu ajutorul unui cutit de curatat legume taiem fasii de dovlecel pe lungime. Cand ajungem la samburi ne oprim.
Sosul bolognese se gaseste in magazinele dm (click aici pt lista completa a magazinelor din tara) si contine: rosii, ceapa, ulei, sare, conopida, paprika, busuioc, oregano, cimbru, morcovi, pastarnac, patrunjel, ghimbir, praz, dafin. Este foarte gustos. Trebuie doar incalzit.
Se aranjeaza fasiile de dovlecei pe o farfurie, se adauga sosul peste ele si se presara parmezan vegetal (reteta o gasiti aici, pe blogul meu vegan). Dovleceii sunt un excelent substitut al pastelor fainoase: sunt cruzi (deci isi pastreaza toate vitaminele), sunt usor crocanti si se adapteaza perfect oricarui tip de sos. Iar parmezanul vegetal trebuie incercat!
Ingrediente Paste de dovlecel cu sos bolognese vegetal
200 g dovlecel sau zucchini (24 calorii)
2-3 g sos vegetal Bolognese BIO de la dm
putin "parmezan" vegetal