Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Reteta culinara Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

 

Am descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala de proteine, fibre, usor de gatit si trebuie sa va spun, foarte gustoase. Singura grija e timpul de preparare mai scurt decat al pastelor cu care ne-m obisnuit.  Astazi am pregatit paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin, ingrediente ce mi-au umplut farfuria de culori.   

 

INGREDIENTE
50 g paste de linte 3-4 buchetele de broccoli proaspat 1 fir de ceapa verde 1 fir de usturoi 1 ridiche rosie taiata in rondele rosii uscate muguri de pin 1 lingura ulei de masline sare, piper cu lamaie

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.

Strecoara pastele.

Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori.

Condimenteaza cu sare si piper.

Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare.

Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie.

Pofta buna!

Ingrediente Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

50 g paste de linte

3-4 buchetele de broccoli proaspat

1 fir de ceapa verde

1 fir de usturoi

1 ridiche rosie taiata in rondele

rosii uscate

muguri de pin

1 lingura ulei de masline

sare, piper cu lamaie

Categorii