Paste gratinate cu ton si mozzarella
Reteta culinara Paste gratinate cu ton si mozzarella din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Paste gratinate cu ton si mozzarella
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste gratinate cu ton si mozzarella
Am zile în care vreau să pregătesc mai multe rețete fără carne. In functie de perioada in care ne aflam pregatim diverse retete cu legume, paste, branza si ce ne mai place. De data aceasta am ales sa pregatesc doua retete cu paste, una dintre ele fiind aceasta, cu ton, cateva legume si gratinate! Este un preparat usor, pe placul celor care iubesc pastele si pestele, dar si foarte gustos!
250 gr paste (macaroane eu am folosit) 1 dovlecel potrivit 1 ardei gras rosu (jumatate daca este mai mare) 5 linguri boabe de porumb 250 gr ton in ulei de masline 1 lingura parmezan 250-300 gr mozzarella 50 ml smantana de gatit sare piper oregano uscat 1 lingura ulei de masline Pune apa clocotita intr-o oala cu putina sare. Când dă în clocot, eliberăm pastele. Se amestecă din când în când, se fierbe timp de 8-10 minute. După ce au fiert, le răsturnăm într-o sită. În timp ce pastele fierb, pregătiți amestecul de ton. Dovleceii spălați, tăiați-l în cuburi mici. Ardei roșu curățat de tulpini și semințe, îl faci și cubulețe. Slăbiți tonul, scurgeți-l bine de ulei. Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Se aduce la fierbere, se adaugă dovlecelul, se fierbe 2-3 minute. Se pune ardeiul, se mai lasa sa fiarba 1-2 minute, amestecand legumele. Trageți tigaia de pe foc. Pune tonul, pe care l-ai tăiat în bucăți mai mari cu o furculiță, apoi boabele de porumb.Se amestecă, se încorporează parmezanul ras și smântâna de gătit. La final se presara cu sare, piper si putin oregano uscat. Turnați pastele peste acest amestec din tigaie, întoarceți. Pregătiți un bol de yena (sau ceramică) și întoarceți pastele cu susul în jos. Nivelați-le. Pune mozzarella pe răzătoarea mare, pune-o deasupra pastelor. Introducem vasul la cuptorul incins la 170 de grade, lasam pastele sa se topeasca pana se topeste mozzarella si se formeaza deasupra o crusta aurie usoara. Le scoatem din cuptor cand sunt gata, le servim calde. Poftă bună! Sursa de inspiratieIngrediente Paste gratinate cu ton si mozzarella
250 gr paste (maccheroni am folosit)
1 dovlecel potrivit
1 ardei gras rosu (jumatate daca este mai mare)
5 linguri boabe de porumb
250 gr ton in ulei de masline
1 lingura parmezan ras
250-300 gr mozzarella
50 ml smantana de gatit
sare
piper
oregano uscat
1 lingura ulei de masline