Paste in sos picant

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste in sos picant

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste in sos picant

 

Pentru că astăzi este ziua păștilor și cozonacilor, n-am avut timp să pregătesc un fel principal mai elaborat, așa că am făcut pur și simplu rapid, niște paste cu sos picant. Mi-am amintit de niște prieteni francezi, care seara făceau adeseori paste cu unt, fără nimic altceva și erau foarte mulțumiți... Soțului meu i le-am servit cu pârjoluțe, dar eu le-am mâncat simple și tare bune au fost, poate datorită sosului picant care-mi place mult...

Ingrediente Paste in sos picant

250 grame de paste (steluțe)

Pentru sosul picant:

1 ceapă

4-5 căței de usturoi

2 roșii

150-200 ml de suc de roșii

4-5 linguri de ulei

2 lingurițe de zahăr tos

1/2 linguriță de boia de ardei cu ierburi

1/2 linguriță de chilli

1/2 linguriță de oregano

sare

piper

Pentru servit:

rondele de ardei iuți, murați

Categorii