Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
Reteta culinara Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
Pentru astăzi am pregătit rapid la cuptor niște paste cu telemea și cârnați afumați. Și cu încă alte ingrediente care au dat preparatului un gust foarte bun. Nu mai spun de mirosul apetisant care ieșea de la cuptor... Grație pesmetului și cașcavalului răzuit, preparatul are un aspect rumen/gratinat foarte plăcut. Iar ouăle și smântâna au desăvârșit gustul foarte bun al pastelor. Atenție! "Gratinat" înseamnă "acoperit cu pesmet și dat la cuptor", nu "rumenit"! Se face o confuzie mare. în așa fel încât, deși majoritatea preparatelor la cuptor se pretind gratinate, nici 70% din ele nu conțin pesmet...
Ingrediente Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
250 grame de paste făinoase
150 grame de cârnați afumați
150 grame de telemea de vaci
3-4 linguri încărcate de smântână grasă
2 ouă
2 linguri de pesmet
100 grame de cașcaval răzuit
50 grame de unt pentru uns tava
2-3 linguri de ulei pentru prăjit cârnații
1 praf de sare
apă