Paste negre cu somon si sos pesto

Reteta culinara Paste negre cu somon si sos pesto din categoria Paste. Specific Portugalia. Cum sa faci Paste negre cu somon si sos pesto

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste negre cu somon si sos pesto

 

INGREDIENTE
1/2 pachet spaghete negre 2 felii somon busuioc verde ulei de masline 1 ceapa mica 4 catei usturoi parmezan ras 2 rosii sare, piper vin alb Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie) dar exista si linguine negre. Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper-apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand e gata se faramiteaza in bucati potrivite Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim in ulei de maslinepana devine aurie, apoi adaugam usturoiul si continuam oana devine si el prajit; Aduagam rosiile tocate in cubulete si apoi stingem cu putin vin alb. Cand acesta scade adaugam pastele scurse-amestecam. Adaugam somonul si sosul pesto facut din ulei de masline,busuioc proaspat,sare, piper, putin usturoi si parmezan ras-toate facute in blender. Servim cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc tocate.

Ingrediente Paste negre cu somon si sos pesto

1/2 pachet spaghete negre

2 felii somon

busuioc verde

ulei de masline

1 ceapa mica

4 catei usturoi

parmezan ras

2 rosii

sare, piper

vin alb

Categorii