Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

Reteta culinara Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

 

Îmi plac pastele, în general, dar mai ales acestea, pe care nu le găsesc oricând în comerț și care-mi amintesc de vremurile dinainte de revoluție, când se numeau ”lazane”. Lazanele, așa cum le știm acum, au apărut de puțin timp la noi. Iar atunci când au apărut, am fost puțin mirată, obișnuită fiind cu celelalte, de pe timpuri... Ca să nu induc confuzie în cei mai tineri, care nu le cunosc de pe vremuri, le-am numit ”ondulate”, așa cum sunt, în realitate. Am făcut mai multe rețete cu astfel de paste și aceasta mi se pare mai apetisantă și mai gustoasă: cu sos tomat și afumătură.

 

INGREDIENTE
300 grame de paste 300 grame de kaizer afumat Pentru sosul tomat: 2-3 cepe verzi 4-5 căței de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 2 roșii 300 ml de suc de roșii 1-2 lingurițe de zahăr tos sare piper cimbru oregano busuioc uscat Pentru servit: cașcaval răzuit (opțional)

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele. Se curăță usturoiul se spală și se feliază. Se spală roșiile și se taie cubulețe. Kaizerul afumat se feliază.

Într-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui se prăjește ușor feliuțele de afumătură și când se pătrund și se rumenesc ușor, se adaugă ceapa verde tăiată rondele și usturoiul feliat.

După ce se înmoaie și acestea, se adaugă: roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii și un pahar cu apă.

Se lasă tigaia cu ingredientele pe foc, până ce se înmoaie bine, după care, când lichidul mai scade puțin, se condimentează cu: sare, zahăr tos, cimbru, oregano și busuioc. Se lasă tigaia încă 1-2 minute la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă de gustul condimentelor și apoi se oprește focul de la aragaz.

Se pun într-un platou pastele bine scurse de apă și se adaugă sosul tomat fierbinte, cu afumătura. Se amestecă ușor și apoi preparatul se poate servi, cu cașcaval răzuit deasupra, dacă se dorește...

Ingrediente Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

300 grame de paste

300 grame de kaizer afumat

Pentru sosul tomat:

2-3 cepe verzi

4-5 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

2 roșii

300 ml de suc de roșii

1-2 lingurițe de zahăr tos

sare

piper

cimbru

oregano

busuioc uscat

Pentru servit:

cașcaval răzuit (opțional)

Categorii