Paste umplute cu patru branzeturi

Reteta culinara Paste umplute cu patru branzeturi din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Paste umplute cu patru branzeturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste umplute cu patru branzeturi

 

De cum am vazut prima data aceasta reteta la Alex, am fost foarte incantata, in primul rand de poze. Am citit reteta si am stiu ca daca o pregatesc, ai mei o sa fie foarte incantati si chiar asa a si fost. Eu le-am facut intr-o forma de 23 cm, insa ar fi mai indicata una de 20, chiar 18 cm, ca sa stea cat mai apropiate pastele. La amestecul de branzeturi voi le alegeti care va plac mai mult, nu este neaparat nevoie sa le folositi pe aceleasi ca si mine. Dar merita pregatita aceasta reteta de paste, mai ales daca sunteti consumatori de paste!

 

INGREDIENTE
300 gr paste paccheri giganti 200 gr ricotta 100 gr crema de branza 350 gr cas de oaie 150 gr mozzarella 2 oua sare piper oregano 4-5 crengute patrunjel verde Pentru sosul de rosii: 300 gr rosii decojite la conserva 1 catel de usturoi sare piper oregano 1 lingura ulei de masline 150 gr mozzarella Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le rasturnati intr-o sita si le lasati sa se racoreasca. Pregatiti si sosul de rosii, ca sa se raceasca. Rosiile decojite le puneti in blender si le faceti pasta. Usturoiul curatat il tocati marunt. Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati usturoiul. Il innabusiti la foc mic circa 1 minut, adaugati pasta de rosii, sare, piper si oregano. Amesecati bine, lasati sa fiarba la foc potrivit 5 minute. Il dati deoparte cand este gata. Casul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le puneti intr-un bol, adaugati ouale, crema de branza si ricotta. Mixati bine, apoi presarati sare, piper si oregano. Patrunjelul verde il tocati marunt, il incoporati peste branzeturi. Tapetati o tava de 20 cm cu hartie de copt. Puneti jumatate din sosul de rosii pe fundul tavii. Asezati pastele una langa alta. Umplutura o puneti intr-un pos cu varf mai larg, umpleti pastele una cate una. Deasupra puneti restul de sos de rosii, cu o lingurita. Dati pe razatoarea mare cele 150 gr de mozzarella, o presarati deasupra. Acoperiti tava cu folie alimentara. Dati pastele in cuptorul incins, la 180 de grade. Primele 25-30 de minute le lasati cu folie, apoi le descoperiti si le mai lasati circa 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati circa 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi. Pofta buna!

Ingrediente Paste umplute cu patru branzeturi

300 gr paste paccheri giganti

200 gr ricotta

100 gr crema de branza

350 gr cas de oaie

150 gr mozzarella

2 oua

sare

piper

oregano

4-5 crengute patrunjel verde

300 gr rosii decojite la conserva

1 catel de usturoi

sare

piper

oregano

1 lingura ulei de masline

150 gr mozzarella

Categorii