Paste umplute cu urda si marar

Reteta culinara Paste umplute cu urda si marar din categoria Paste. Cum sa faci Paste umplute cu urda si marar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste umplute cu urda si marar

 

Paste umplute, tascute  sau ca sa fim mai in ton cu vremurile moderne sa le spunem  ravioli umpluti cu urda de capra si marar proaspat. Am facut un aluat de paste de casa si apoi ne-am jucat umpland si dand forma pastelor noastre. Aluatul de paste este foarte usor de facut in casa si avem nevoie doar de cateva ingrediente . ,,Aluaturile de casa ,,

 

INGREDIENTE
Aluat : -350 gr faina -2 oua -1 lingurita sare -150 ml apa Umplutura: -500 gr urda de capra/vaca -1 ou -1 legatura marar verde -sare dupa gust Extra : -150 gr pesmet -2 linguri ulei -100 gr parmezan razuit

Faina o cernem intr-un vas . In mijlocul ei facem o groapa si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.

Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.

Formam din aluat o bila,si o acoperim putin ca sa se odihneasca .

Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust .

Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire(sa fie ca si o coala de hartie ) . Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda . Rulam patratelul , ca si pe un cornulet si prindem capetele , formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi , dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

Acum ca sunt gata urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare . Cand apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte le dam prin pesmet prajit.

Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.

Ingrediente Paste umplute cu urda si marar

Aluat :

-350 gr faina

-2 oua

-1 lingurita sare

-150 ml apa

Umplutura:

-500 gr urda de capra/vaca

-1 ou

-1 legatura marar verde

-sare dupa gust

Extra :

-150 gr pesmet

-2 linguri ulei

-100 gr parmezan razuit

Categorii