Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Sunca si kaizerul le taiem feliute si le rumenim intr-o tigaie incinsa fara alta grasime, decat cea pe care o lasa ele (la foc mic). Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic si le dam sub un jet de apa rece, apoi le strecuram. Topim untul 40 g. Cu foile de lasagne tapetam o forma (unsa cu putin unt) pe care o vom da la cuptor. Intre foi punem cateva picaturi de unt topit. Branza rasa si faramitata o amestecam cu sunca rumenita, un ou si mararul tocat. Asezonam daca este cazul. Macaroanele scurse le adaugam in compozitia de branza si amestecam cu grija sa nu rupem pastele. Rasturnam compozitia astfel obtinuta in vasul tapetat cu foile de lasagna si acoperim cu o alta foaie de lasagna. Preparam sosul bechamel in stil grecesc.Topim untul intr-o tigaie nonaderenta , adaugam faina si amestecam sa nu se arda,adaugam laptele putin cate putin si invartim sa nu se faca cocoloase. Daca cumva acestea tot se fac, strecuram sosul pentru a ramanea fin. Adaugam cascavalul ras si amestecam , apoi asezonam.Adaugam si cele doua galbenusuri si omogenizam apoi rasturnam sosul peste pennele asezate deasupra foii de lasagna. Foile de lasagna le adunam deasupra, mai punem putin unt topit deasupra si putin cascaval ras si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade cam 45 de minute pina se rumenesc foile de deasupra. Dupa ce s-a copt pastitsio, portionam si servim ca atare sau cu un sos de iaurt deasupra. Pofta mare sa aveti! Sa le mancati sanatosi! Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

Ingrediente Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

250 g penne Hutton

250 g macaroane Hutton

100 g foi lasagna Hutton

300 g branzeturi diferite- eu am pus de 3 feluri

150 g jambon Padurea Neagra

80 g kaiser de casa

1 ou

2 galbenusuri

100 g cascaval afumat

2-3 linguri faina

80 g unt

400 ml lapte

marar verde

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

Reteta culinara Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă din categoria Paste. Cum s

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl