Pastrama berbecut / oaie / capra
Se da la sare, se condimenteaza, se usuca, se gratareste.
Instructiuni de preparare Pastrama berbecut / oaie / capra
1) Daca e pulpa, se desface in felii nici groase, nici subtiri - de 2 degete grosime 2) Se da cu sare din ochi
Se pune intr-un lighean mare - MINIM 36 ore
Se verifica si se lasa pana se scurge bine de sange de cate ori aveti ocazia
Se scurge de sange si se freaca bine cu mujdeiul. Se lasa 30 minute sa se patrunda, la rece, dupa care se freaca cu condimentele amestecate bine si macinate la blender.
Se pune in frigider cateva zile (mini4-5 zile), in oala cu capac.
Se zvanta in magazie (nu in vant), pana se usuca destul de bine astfel incat sa nu se simta lipicioasa la atingere. Acum au trecut deja 2 saptamani si se poate manca
Ingrediente Pastrama berbecut / oaie / capra
Carne de berbec, oaie sau capra
Boia de ardei
Chimion (!!!!!!!!!!)
Piper
Cimbru - mult
Mujdei facut fin la blender si cu putina apa.
Ienupar boabe macinat - nu mult, pt ca e f puternic