Pastrama berbecut / oaie / capra

Se da la sare, se condimenteaza, se usuca, se gratareste.

Timp de preparare 90 ore si 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pastrama berbecut / oaie / capra

1) Daca e pulpa, se desface in felii nici groase, nici subtiri - de 2 degete grosime 2) Se da cu sare din ochi

Se pune intr-un lighean mare - MINIM 36 ore

Se verifica si se lasa pana se scurge bine de sange de cate ori aveti ocazia

Se scurge de sange si se freaca bine cu mujdeiul. Se lasa 30 minute sa se patrunda, la rece, dupa care se freaca cu condimentele amestecate bine si macinate la blender.

Se pune in frigider cateva zile (mini4-5 zile), in oala cu capac.

Se zvanta in magazie (nu in vant), pana se usuca destul de bine astfel incat sa nu se simta lipicioasa la atingere. Acum au trecut deja 2 saptamani si se poate manca

Ingrediente Pastrama berbecut / oaie / capra

Carne de berbec, oaie sau capra

Boia de ardei

Chimion (!!!!!!!!!!)

Piper

Cimbru - mult

Mujdei facut fin la blender si cu putina apa.

Ienupar boabe macinat - nu mult, pt ca e f puternic

Categorii