Păstrăv cu fenicul
Se recomanda ca macar de 2 ori pe saptamana sa consumam peste ;)
Instructiuni de preparare Păstrăv cu fenicul
Încălzim cuptorul la 190 grade C. Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii. Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna. Partea albă se taie rondele subțiri. Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt. Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul. Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin.
Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute. Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute. Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului. Se servește imediat cu felii de lămâie.
Poftă bună!
Ingrediente Păstrăv cu fenicul
2 păstrăvi (250 g fiecare)
4 linguri ulei de măsline (sau unt)
2 cartofi (400 g)
1 fenicul (250 g)
1 frunză dafin
100 ml vin alb sec
100 ml apă
Felii de lămâie (pentru ornat)
Sare
Piper