Pastrav la cuptor simplu si rapid
Gatim este pește! Si nu orice pește: un pastrav frumos, aromat cu cimbru, lamaie si ulei de masline. Nimic mai bun pentru o masa usoara si echilibrata! Serviti alaturi de orez, legume sau cartofi prajiti, in functie de preferinte. Reteta in detaliu mai jos precum si instructiuni video
Instructiuni de preparare Pastrav la cuptor simplu si rapid
Se amesteca cimbrul cu uleiul de masline, sare si piper.
Puneti 1 pana la 2 linguri din acest amestec in interiorul pastravilor si puneti-i in vasul de coacere.
Asezati in interiorul pestilor 3 felii de lamaie taiate in 2. Adaugati si cateva frunze de dafin.
Se toarna uleiul de masline ramas peste pastravi.
Dati la cuptor pentru 15 min la 200°C.
Gata!
Ingrediente Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 pastravi (eviscerati si curatati de solzi)
2 linguri de cimbru
10 linguri de ulei de masline
3 felii de lamaie
cateva frunze de dafin
sare
piper