Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

 

  Se stie ca pateul de ficatei preparat in casa nu are egal. Fara conservanti, fara aditivi.  S-au adunat cativa ficatei de la pasarile de curte. Pentru ca imi parea cantitatea neglijabila pentru o portie de pateu, m-am gandit sa o suplimentez cu putin piept de pui. Am obtinut un pateu cremos cu gust divin .

250 gr ficatei de la pasari de curte 250 gr piept de pui 200 ml smantana grasa 100 ml burbon wiskey 3 linguri untura de gaina-de casa 3 linguri unt 10 cm praz verde 2 catei usturoi 1/2 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita oregano uscat maruntit 1/4 lingurita piper cu lamaie 1/4 lingurita nucsoara pudra sare Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi . Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt pentru ca oricum vor fi blendate . Imediat se pun ficateii si pieptul de pui . Turnati deasupra alcoolul[ whiskey sau coniac] si lasati sa fiarba inabusit pana cand alcoolul se evapora si pieptul de pui s-a albit . Se trage tigaia de pe foc si se aduga toate condimentele . Sarati . Dupa ce amestecul s-a racit si este la temperatura camerei se transfera totul intr-un blender . Adugati untul care trebuie sa fie moale si smantana . Blendati totul. Gustati daca mai este necesar sa sarati sau sa condimentati . Pateul de ficat se pastreaza la rece . Nu Este nevoie sa pun pateul in borcane sigilate cu unt deasupra pentru ca la noi nu rezista mai mult de 48 ore .Dispare :D Pofta buna !!!

Ingrediente Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

250 gr ficatei de la pasari de curte

250 gr piept de pui

200 ml smantana grasa

100 ml burbon wiskey

3 linguri untura de gaina-de casa

3 linguri unt

10 cm praz verde

2 catei usturoi

1/2 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita oregano uscat maruntit

1/4 lingurita piper cu lamaie

1/4 lingurita nucsoara pudra

sare

Categorii