Pate de casa, din ficat de pui

Reteta culinara Pate de casa, din ficat de pui din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Pate de casa, din ficat de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate de casa, din ficat de pui

 

De foarte mult timp ma gandesc sa fac un pate de casa. Nu sunt o mare consumatoare de pate, destul de rar se intampla sa iau unul sa mananc. Acum am preferat sa fac in casa, sa stiu eu ce pun in el, macar sa il testez. Pentru mine a fost o incercare cam grea, nu ca e grea reteta, ci din cauza faptului ca eu nu mananc ficat sau alte organe. Sincer, mi-a placut mult ceea ce a iesit si gustul, consistenta, tot. Chiar merita facut atunci cand aveti pofta si sa renuntati definitiv la cel din comert. M-am inspirat de la Laura Adamache, mi s-a parut ca este o reteta mai pe placul meu si usor de executat, doar am facut mici adaptari dupa gustul meu. Multumesc Laura!

Ingrediente Pate de casa, din ficat de pui

550 g ficat de pui

1 ceapa

1 catel de usturoi

2 foi de dafin

2 galbenusuri fierte tari

80 g unt de 65% grasime

1 lingura mustar

1 lingurita cimbru uscat

sare

10 boabe de piper

piper macinat

Categorii