Pate de somon
Reteta culinara Pate de somon din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Pate de somon
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pate de somon
Pateul de somon este un aperitiv foarte rafinat,pentru care ii multumesc unei doamne foarte dragi!
INGREDIENTE
Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara.
Tocam mararul si patrunjelul marunt.
Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii.
Restul de somon ,smantana,untul,mascarpone se pun in blender .
Se maruntesc pana rezulta o pasta.
Adaugam zeama de lamaie,sosul de hrean si mai invartim 30 secunde.
Intreaga compozitie se pune intr-un castron pentru a o condimenta cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Turnam compozitia in tavi si nivelam usor.
Deasupra presaram mararul si patrunjelul.
Dam tavile la frigider ,cel putin 2 ore ,inainte de a fi servit.
Se portioneaza in tava sub forma de patrate,apoi fiecar patrat se taie in triunghi.
Cand se aseaza pe farfurie se pune un triunghi cu somonul in sus si altul cu verdeata in sus.
Se serveste cu salata verde.
Sa va fie de folos!
Ingrediente Pate de somon
300 g. somon felii
75 g. unt la temperatura camerei
100 g. smantana grasa
100 g. mascarpone
zeama de la o lamaie
3 linguri sos de hrean
2 linguri marar
2 linguri patrunjel
sare
piper