Pate vegetal

Reteta culinara Pate vegetal din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Pate vegetal

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate vegetal

 

Este foarte gustos,potrivit pentru un mic dejun de post.

 

INGREDIENTE
ciuperci 500 gr. ceapa 2 buc. fasole boabe conserva 400 gr. usturoi 3 catei ulei de masline 2 linguri vin 200 ml. sare,piper,cimbru dupa gust

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.

Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se amesteca bine si se gatesc la foc mic circa 15 minute, pana cand au scazut ciupercile, se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora complet si ramane doar aroma si se opreste focul.

Se adauga patrunjelul verde tocat, fasolea boabe bine scursa de apa si se amesteca bine.

Se trece compozitia prin masina de tocat carne sau se poate mixa cu blenderul. La final se mai poate adauga verdeata dupa gust.

Ingrediente Pate vegetal

ciuperci 500 gr.

ceapa 2 buc.

fasole boabe conserva 400 gr.

usturoi 3 catei

ulei de masline 2 linguri

vin 200 ml.

sare,piper,cimbru dupa gust

Categorii