Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa

Reteta culinara Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa

 

  Se stie ca pateul de ficatei preparat in casa nu are egal . Fara conservanti , fara aditivi .  S-au adunt cativa ficatei de la pasarile de  curte . Pentru ca imi parea cantitatea neglijabila  pentru o portie de pateu , m-am gandit sa o suplimentez cu putin piept de pui . Am obtinut un pateu cremos cu gust divin .

250 gr ficatei de la pasari de curte 250 gr piept de pui 200 ml smantana grasa 100 ml burbon wiskey 3 linguri untura de gaina-de casa 3 linguri unt 10 cm praz verde 2 catei usturoi 1/2 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita oregano uscat maruntit 1/4 lingurita piper cu lamaie 1/4 lingurita nucsoara pudra sare Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi . Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt pentru ca oricum vor fi blendate . Imediat se pun ficateii si pieptul de pui . Turnati deasupra alcoolul[ whiskey sau coniac] si lasati sa fiarba inabusit pana cand alcoolul se evapora si pieptul de pui s-a albit . Se trage tigaia de pe foc si se aduga toate condimentele . Sarati . Dupa ce amestecul s-a racit si este la temperatura camerei se transfera totul intr-un blender . Adugati untul care trebuie sa fie moale si smantana . Blendati totul. Gustati daca mai este necesar sa sarati sau sa condimentati . Pateul de ficat se pastreaza la rece . Nu Este nevoie sa pun pateul in borcane sigilate cu unt deasupra pentru ca la noi nu rezista mai mult de 48 ore .Dispare :D Pofta buna !!!

Ingrediente Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa

250 gr ficatei de la pasari de curte

250 gr piept de pui

200 ml smantana grasa

100 ml burbon wiskey

3 linguri untura de gaina-de casa

3 linguri unt

10 cm praz verde

2 catei usturoi

1/2 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita oregano uscat maruntit

1/4 lingurita piper cu lamaie

1/4 lingurita nucsoara pudra

sare

Categorii