Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa
Reteta culinara Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa
Se stie ca pateul de ficatei preparat in casa nu are egal . Fara conservanti , fara aditivi . S-au adunt cativa ficatei de la pasarile de curte . Pentru ca imi parea cantitatea neglijabila pentru o portie de pateu , m-am gandit sa o suplimentez cu putin piept de pui . Am obtinut un pateu cremos cu gust divin .
250 gr ficatei de la pasari de curte 250 gr piept de pui 200 ml smantana grasa 100 ml burbon wiskey 3 linguri untura de gaina-de casa 3 linguri unt 10 cm praz verde 2 catei usturoi 1/2 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita oregano uscat maruntit 1/4 lingurita piper cu lamaie 1/4 lingurita nucsoara pudra sare Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi . Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt pentru ca oricum vor fi blendate . Imediat se pun ficateii si pieptul de pui . Turnati deasupra alcoolul[ whiskey sau coniac] si lasati sa fiarba inabusit pana cand alcoolul se evapora si pieptul de pui s-a albit . Se trage tigaia de pe foc si se aduga toate condimentele . Sarati . Dupa ce amestecul s-a racit si este la temperatura camerei se transfera totul intr-un blender . Adugati untul care trebuie sa fie moale si smantana . Blendati totul. Gustati daca mai este necesar sa sarati sau sa condimentati . Pateul de ficat se pastreaza la rece . Nu Este nevoie sa pun pateul in borcane sigilate cu unt deasupra pentru ca la noi nu rezista mai mult de 48 ore .Dispare :D Pofta buna !!!Ingrediente Pateu cremos cu ficatei si piept de pui - de casa
250 gr ficatei de la pasari de curte
250 gr piept de pui
200 ml smantana grasa
100 ml burbon wiskey
3 linguri untura de gaina-de casa
3 linguri unt
10 cm praz verde
2 catei usturoi
1/2 lingurita boia dulce de ardei
1/2 lingurita oregano uscat maruntit
1/4 lingurita piper cu lamaie
1/4 lingurita nucsoara pudra
sare