Pateu cu ficat de pui

Reteta culinara Pateu cu ficat de pui din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Pateu cu ficat de pui

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pateu cu ficat de pui

 

Am ajuns sa-l fac si pe-asta la ideea sotului meu care a cumparat acesti ficatei fosti congelati (de-aia sunt asa labartati cred). Ideea n-a fost deloc rea, deoarece numai cand vad ca un pateu cumparat are cativa ani garantie, dintr-odata nu-mi mai vine sa-l mananc. Asa ca am inceput sa sap prin bucataras.ro dupa reteta dar cum n-am stare am trecut si pe google. Din reteta Andreei Beca de la care am pornit n-a mai ramas decat scheletul pt. ca am scos coniacul (pt. ca n-am) vinul l-am inlocuit cu putin otet balsamic, am adaugat smantana ca sa fie mai onctuos si sa-l deschida la culoare, 2 galbenusuri fierte asa cum am vazut pe bucataras pt. ca-mi placea combinatia la ouale umplute pe care le facea mama. Multumesc Andreei ca a dat ideea sa folosim unt de casa pe care l-am procurat de la sibienii din piata noastra dar scurta-mi fuse bucuria pt. ca untul era amarui bine si nu l-am folosit :(. Maine l-il duc inapoi. E ala din poza cu ingredientele. Pateul fiind un produs perisabil am intentionat sa-l prepar doar dintr-o jumatate de pachet de ficatei dar mi s-a parut cam putinel si l-am gatit pana la urma pe tot. Am umplut 1 borcan de 380g si unul mic de vreo 150g. Pateul se poate pastra la frigider 3-4 zile in caserole sau borcanase cu capac. Aspectul (culoarea) nu este ca a celui din comert, este mai maroniu pentru ca nu are toate chestiile alea necunoscute de pe eticheta si recunosc ca nici la gust nu prea seamana dar merita facut. Este o pasta ferma dar deloc tare (dupa ce se intareste untul pe care-l contine, la frigider), bunuta la gust si se face chiar foarte repede (ca timp de preparare).

Ingrediente Pateu cu ficat de pui

500 gr. -ficatei de pui/curcan

1 cana -lapte pentru marinat

1 lingura - ulei pentru prajit (poate fi de masline)

100 gr. -ceapa (o ceapa mare)

15 gr. usturoi (4 catei mari)+2 pentru marinat

2-3 linguri vin rosu (am inlocuit cu 1 lingura otet balsamic)

1-2 linguri coniac (obtional, eu nu am pus)

70 gr. unt

1 lingurita mustar dulce

3-4 linguri cu varf smantana consistenta (daca e lichida cum am avut eu vreo 7-8)

1-2 fire cimbru (echivalent cu 1 lingurita din cel de la plic)

sare (dupa gust)

piper (dupa gust)

Categorii

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa - Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: Daca

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit - Cum se prepara Plăcinta creață cu

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete - Cum se prepara Pâine cu ustu

Rulouri aperitiv - Gustarea rapidă și delicioasă

Rulouri aperitiv - Gustarea rapidă și delicioasă

Rulouri aperitiv - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara Rulouri aperitiv - Gustarea rapidă

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa - Cum se prepara Covridog cu aluat de casa - R

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat - Cum se prepa

Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca

Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca

Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca este o bunatate ce poate fi servita oricand s

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă - Cum se prepara acest