Pateu de ficat

Reteta culinara Pateu de ficat din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Albania. Cum sa faci Pateu de ficat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pateu de ficat

 

Nimic mai bun decat un pateu facut de casa. https://www.blogulluicatalina.com/2020/05/pateu-de-ficat-ca-n-azerbaijan.html

 

INGREDIENTE
550 gr de ficat de pui 1 ceapa Roscoff 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 ou fiert tare 1 morcov fiert 50 gr de unt moale (saut unt cu patrunjel si usturoi cum am pus eu) sare, piper, boia de ardei

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Sotati-le bine in uleiul incalzit.

Spalati si curatati bine ficatul.

Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.

Puneti sare si lasati sa fiarba 15 minute.

Scurgeti ficatul si adaugati-l la ceapa si usturoi impreuna cu morcovul taiat rondele.

Reveniti impreuna 5 minute. Mixati totul impreuna cu oul fiert .

Adaugati sare, piper, boia de ardei dupa gust.

Amestecati, veti obtine o pasta neteda.

Lasati sa se raceasca si intindeti-o pe un film in forma de dreptunghi.

Puneti deasupra untul moale si rulati.

Faceti un rulou imbracat in film alimentar , inchideti si rulati bine capetele.

Dati la rece cel putin 2h.

Serviti-l dupa gust , taiati-l rondele frumoase si serviti cu o salata verde sau de cartofi si sfecla ca mine.

Pofta Buna!

Ingrediente Pateu de ficat

550 gr de ficat de pui

1 ceapa Roscoff

3 linguri ulei

2 catei de usturoi

1 ou fiert tare

1 morcov fiert

50 gr de unt moale (saut unt cu patrunjel si usturoi cum am pus eu)

sare, piper, boia de ardei

Categorii