Pateu de ficat cu visinata si migdale
Cum se prepară vișinata. Reteta culinara Pateu de ficat cu visinata si migdale din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Pateu de ficat cu visinata si migdale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pateu de ficat cu visinata si migdale
Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce- usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant , de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!
Ingrediente Pateu de ficat cu visinata si migdale
700 gr ficatei de curca si rata
100 gr bacon
1 pahar lapte
4 linguri unt
2 linguri ulei
1 praz
1 lingurita cimbru uscat
2 foi dafin
2 catei usturoi
2 -3 linguri cherry sau visinata
4 linguri smantana
1 lingura mustar
sare
nucsoara pudra
fulgi de migdale
merisoare
mere