Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac
Reteta culinara Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac
Unul din dezideratele mele pt. vacanta a fost sa-mi fac mai mult timp pt. mine si pasiunea mea...asa ca de vreo doua zile tot "bantui" pe net si imi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si idei. Asa s-a nascut prezentul pateu de linte (voi poate cunosteati conceptul dinainte), dar eu abea acum am descoperit ce bun este! Nu am fost niciodata prietena foarte buna cu leguminoasele, dar acum am inteles care este rolul lor in hranirea organismului si ce ajutor ofera in digestie...si m-am hotarat sa le aduc la masa mai des ca pana acum. Pateul acesta, pe langa faptul ca se prepara extrem de simplu si rapid, este un mod extraordinar de a-mi indeplini dorinta...si in acelasi timp sa consum si nucile si semintele atat de importante!
Ingrediente Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac
1 ceasca linte
1 mana d migdale
1 mana de seminte de dovleac crude
putin ulei de masline presat la rece
1 lingura zeama de lamaie
sare neiodata, condimente dupa gust
1 legatura marar proaspat
1 catel usturoi
1 fir ceapa verde
cateva fire patrunjel verde
1/2 ardei gras
1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)