Pateu de năut cu susan

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pateu de năut cu susan

Se pune nautul sa fiarba, in apa cu putin bicarbonat, aproximativ 40-45 de minute (este bine sa schimbati apa de 2-3 ori). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa (pastrand ultima apa in care a fiert) si se pune intr-un blender. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Daca este nevoie, se mai adauga din apa ramasa de la fiert pentru a-i da consistenta dorita.

Ingrediente Pateu de năut cu susan

-250 gr năut înmuiat în apă

cu puţin bicarbonat

12-14 ore

-4-5 căţei de usturoi

-2 linguri ulei de măsline

-zeama de la 1 lămâie

-1/2 linguriţă chimen

-3 linguriţe pastă de susan (tahina) sau puteţi pune seminţe de susan 4-5 linguriţe

-1 linguriţă de busuioc

-sare.

Categorii