Pateuri cu carne - Somsa

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Uzbechistan. Cum sa faci Pateuri cu carne - Somsa
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pateuri cu carne - Somsa
Astazi este zi de sarbatoare nationala in Uzbekistan, se sarbatoreste independenta proclamata in 1991. Cu aceasta ocazie va propun un plat uzbek popular " Somsa ", cunoscut si sub numele de " Samosa " sau " Sambusa " in alte regiuni. Simplu de facut si foarte bun. Va trebuie o carne proaspat tocata, de miel de preferinta. Eu am pus jumatate vita, jumatate miel. Carnea de miel va da un parfum si un gust deosebit, va recomand sa puneti. http://www.blogulluicatalina.com/2018/09/pateuri-cu-carne-uzbekistan.html
Ingrediente Pateuri cu carne - Somsa
2 foi de aluat foietaj
300g de carne tocata (vita + miel)
1 ceapa
1/2 lingurita chimen
sare, piper
1 ou
seminte de susan