Pateuri cu carne - Somsa

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Uzbechistan. Cum sa faci Pateuri cu carne - Somsa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pateuri cu carne - Somsa

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Uzbekistan, se sarbatoreste independenta proclamata in 1991. Cu aceasta ocazie va propun un plat uzbek popular " Somsa ", cunoscut si sub numele de " Samosa " sau   " Sambusa " in alte regiuni. Simplu de facut si foarte bun. Va trebuie o carne proaspat tocata, de miel de preferinta. Eu am pus jumatate vita, jumatate miel.  Carnea de miel va da un parfum si un gust deosebit, va recomand sa puneti.  http://www.blogulluicatalina.com/2018/09/pateuri-cu-carne-uzbekistan.html  

Ingrediente Pateuri cu carne - Somsa

2 foi de aluat foietaj

300g de carne tocata (vita + miel)

1 ceapa

1/2 lingurita chimen

sare, piper

1 ou

seminte de susan

Categorii