Pateuri cu ciuperci

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pateuri cu ciuperci

Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie. Adaugam ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna. Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute. Taiem aluatul(dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung. In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece) . Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească. Taiem fiacare fasie in 9 bucati,pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25-30 minute .

Ingrediente Pateuri cu ciuperci

o foaie aluat foietaj (400 g)

1 borcan ciuperci(300g)

o ceapa

2 linguri smanana

1 ou

sare

piper

3 linguri ulei

Categorii