Pateuri rotunde

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa. Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider. Se intinde o foaie si se taie rondele cu un pahar. Peste rondela suport se aseaza o feliuta de sunca si una de telemea si se pune capacul dupa care se preseaza usor cu furculita pe margine. Se tine la cuptorul preincalzit aproximativ 12 minute.

Ingrediente Pateuri rotunde

400 grame faina

1/3 cub drojdie

1 lingura margarina

1/2 cana ulei

1 cana apa calduta

1/2 lingurita sare

200 grame sunca

200 grame telemea

Categorii