Patrate cu crema de migdale

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Patrate cu crema de migdale

Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind trei foi care se coc pe rind in tava de copt unsa cu ulei si presarata cu faina. Pentru crema, se amesteca intr-o cratita pe foc laptele cu zaharul si faina pina cind incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga untul si esesnta de migdale amare, amestecind bine. Cu aceasta crema se unge fiecare foaie si se asaza una peste alta (foaia de deasupra trebuie sa fie unsa cu crema)Se serveste taiata in patrate

Ingrediente Patrate cu crema de migdale

F o i l e: 300 gr faina

1 ou

60 gr unt

20 gr praf de amoniac

3 linguri zahar

1 praf vanilie

¼ pahar lapte

ulei. Crem a: ½ pahar lapte

200 gr zahar

80 gr faina

200 gr unt

esenta de migdale amare

Categorii