Penne cu legume si sos provensal

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Penne cu legume si sos provensal

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline. Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri. Calim legumele in uleiul incins timp de aprox 7-8 minute (nu trebuie sa fie foarte moi ci usor crocante). Turnam sosul provesnsal (este un sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Sosul contine deja condimente deci atentie sa gustati inainte. Lasam sa fiarba aprox 5 minute, amestecand din cand in cand. Pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece le rasturnam in wok si le amestecam cu sosul cu legume. Le servim calde presarand deasupra busuioc si/sau ierburi uscate aromate. Reteta pregatita de Timea @timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

Ingrediente Penne cu legume si sos provensal

300 gr penne Hutton (punga e de 500 gr)

1 dovlecel mic

2 morcovi

1/2 ardei capia

3 fire ceapa verde

2 linguri ulei de masline

450 gr sos provensal

sare si piper dupa gust

busuioc verde

condimente ierburi diverse aromate pentru servit

Categorii