Penne Rigate cu chiftelute

Reteta culinara Penne Rigate cu chiftelute din categoria Penne. Cum sa faci Penne Rigate cu chiftelute

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Penne Rigate cu chiftelute

 

Foarte bune.  

 

INGREDIENTE
500g penne rigate 500g carne tocata amestec 1 ceapa mare 3-4 felii franzela 2 oua 1 legatura marar 400g ciuperci taiate 400g porumb 500g pulpa rosii 140g pasta de tomate 70g ulei cimbru oregano nucsoara cuisoare praf boia piper sare

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Separat se face sosul din ulei, pulpa de rosii cu pasta de tomate, putina apa, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.

Se adauga ciupercile si porumbul si se fierbe 10-15 minute.

Se adauga chiftelutele si se mai fierbe 10-15 minute, pana scade sosul putin si se ingroase.

Se fierb pennele dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg si se trec pe sub apa rece.

Se pun pennele intr-un vas mai mare, se toarna sosul cu chiftelute peste ele, se amesteca cateva minute si este gata.

Se pot presara si cu cascaval ras la servire.

Pofta Buna!

Ingrediente Penne Rigate cu chiftelute

500g penne rigate

500g carne tocata amestec

1 ceapa mare

3-4 felii franzela

2 oua

1 legatura marar

400g ciuperci taiate

400g porumb

500g pulpa rosii

140g pasta de tomate

70g ulei

cimbru

oregano

nucsoara

cuisoare praf

boia

piper

sare

Categorii