Perisoare cu sos de bulion si taitei de plastic.

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Perisoare cu sos de bulion si taitei de plastic.

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam ou, piper, boia, vegeta, omogenizam bine compozitia. Cu mana umezita in apa, formam perisore de marimea nucilor.

Intro oala punem apa la fiert, cand aceasta fierbe adaugam perisoarele si fierbem la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa fierbere strecuram perisoarele si le adaugam la sos.

Trecem la prepararea sosului de rosii: Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu lapte rece, amestecam sa nu se faca cocoloase si imediat adaugam bulion , lasam sosul sa se ingroase la foc mic, daca e nevoie subtiem cu restul de bulion sau apa, adaugam 2 lingurite de zahar, optional usturoiul zdrobit in presa de usturoi sau crestam cateii la varf si-i adaugam intregi potrivim gustul de sare la nevoie, condimentam cu piper, adaugam perisoarele peste sos, mai clocotim 1 minut, stingem focul daca sosul are consistenta dorita .

Intro alta oala cu apa fiarta in care adaugam sare punem taiteii de plastic de orez la fiert respectand indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt fierti taiteii, scurgem apa. Cu o paleta asezam taitei pe farfurie, deasupra adaugam cateva perisoare cu sos de bulion si presaram verdeata tocata fin, puteti pune si busuioc alaturi de patrunjel.

Ingrediente Perisoare cu sos de bulion si taitei de plastic.

500 g carne tocata

1 lingura orez, piper, boia,

1 lingurita vegeta,

1 ou,

patrunjel verde tocat, sare,

1 punga taitei de orez

Pt sosul de rosii:

2 linguri de faina alba,

100 ml lapte rece,

2 catei de usturoi optional,

250 ml bulion,

50 ml ulei,

2 lingurite zahar,

1 frunza de dafin,

piper macinat,

verdeata pt decor.

Categorii