Perisoare in sos de curry
Instructiuni de preparare Perisoare in sos de curry
Se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul, patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.
Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pana facem sosul.
Uleiul ramas de la perisoare, se strecoara printr-un tifon curat, intr-o alta tigaie. Astfel, in uleiul curat, se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si supa de legume, dupa caz cat sa rezulte un sos nu foarte gros.
Daca nu aveti o supa in frigider, faceti dintr-un cub knorr. Se adauga apoi si perisoarele si se mai lasa sa fiarba aprox. 15-20 minute.
La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.
Ingrediente Perisoare in sos de curry
500 carne tocata
2 cepe
1 ou
1 catel usturoi
3 lg de pesmet
frunze patrunjel
frunze marar
1 lg faina
2 g curry
100 ml vin alb
supa de legume
2-3 lg smantana
ulei
piper
sare