Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi
Instructiuni de preparare Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi
Portiile de peste se decongeleaza in frigider. Salata nu aveam in casa, asa ca am facut rost de cateva frunze de macris, din gradina vecinului.
Le-am oparit putin si apoi le-am trecut in apa rece, dupa care le-a pus pe un prosop la scurs. A badijonat mijlocul bucatiilor de peste, lasand sa se vada din peste. Se pregatesc pe aburi.
Daca aveti vasul special pentru acest mod de gatire, este minunat. A si a improvizat. Le-am pus pe o sita cu ochiuri destul de mari si le-a pus deasupra unei oale in care fierbea apa. Am acoperit cu un capac. Dupa un timp, le-a intors pe partea cealalta. S-au patruns de ti se topesc in gura.
Separat am distuit in putin ulei si unt, buchetelele de brocoli, conopida, fasolea verde si morcovi taiati rondele. Le-am servit ca garnitura alaturi de peste si a stropit totul cu un sos vinaigrette cu mustar. Ii veti incanta pe cei dragi.
Ingrediente Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi
1 pachet de peste alb portionat
6-8 frunze de macris
brocoli, fasole verde, conopida si morcovi
ulei, sare, piper
sos vinaigrette cu mustar