Picioare de porc cu coriandru

Reteta culinara Picioare de porc cu coriandru din categoria Mancaruri cu carne. Specific Portugalia. Cum sa faci Picioare de porc cu coriandru

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Picioare de porc cu coriandru

 

Iarna apreciem mancarurile satioase si daca va plac raciturile cu picioare de porc va recomand o alta reteta , de data asta fierte cu coriandru verde si usturoi. Un deliciu!!

3 picioare de porc sare, piper, putina boia, dafin,1 ceapa mica, 2 cuisoare ulei de masline un buchet mare de coriandru verde 5 catei de usturoi 1 lingura de faina putin otet felii de paine /cartofi fierti (pentru servit)

Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati  (mie mi le-a portionat macelarul )si se pun in saresa stea cateva ore. 

Le punem la fiert -eu am folosit oala cu presiune (cucta) si le-am fiert cam 45 minute-pana carnea se desprinde de pe oase. Fierbem in apa cu o ceapa, dafin  si  2 cuisoare. 

Cand e bine fiarta carnea se strecoara si se taie bucatele mai mici. Apa se pune deoparte.

Intre timp intr-un morjar se zdrobeste bine usturoiul cu o parte din coriandrul verde si ulei de masline pana devine o pasta.

Intr-o cratita punem pasta din usturoi si coriandru sa se caleasca usor la foc mic si adaugam boia si  faina -amestecam si prajim putin apoi stingem cu supa din apa in care a fiert carnea. 

  Aduagam si carnea in cratita si lasam sa fiarba usor, adaugam piper  si gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare. Daca carnea e sarata de obiccei nu e nevoie. 

    La final adaugam coriandru proaspat cu generozitate si putin otet.

    Servim cu paine prajita frecata cu usturoi -asezata in farfurie si punem carnea cu sos deasupra. EU am fiert si cartofi si am servit alaturi. 

Ingrediente Picioare de porc cu coriandru

3 picioare de porc

sare, piper, putina boia, dafin,1 ceapa mica, 2 cuisoare

ulei de masline

un buchet mare de coriandru verde

5 catei de usturoi

1 lingura de faina

putin otet

felii de paine /cartofi fierti (pentru servit)

Categorii