Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
Reteta culinara Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.
Ingrediente Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
4 picioare de miel
8 linguri de ulei de măsline
5 linguri de miere
2 morcovi
2 cepe esalota
cimbru
sare de mare
piper proaspat macinat
3 catei de usturoi
cartofi mici