Piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

Reteta culinara Piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

 

Este o mancare rapida si gustoasa, chiar si pe placul celor mai pretentiosi (asta in cazul meu) si m-am bucurat sa vad ca le-a placut si copiilor.

500 g piept de curcan 1 ceapa alba mare 200 g ciuperci champignon 2 ardei grasi (de diferite culori daca se poate) 2 catei de usturoi 4-5 lg ulei de floarea soarelui o cutie cu rosii taiate in sos 1 lgt rozmarin macinat sare, piper dupa gust 1/2 lgt boia dulce 100 g smantana patrunjel verde tocat garnitura de orez

Se taie carnea in bucati mai mici (sau dupa cum doriti) si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca usor apoi se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se taie julienne, la fel si ardeiul. Ciupercile se curata si se feliaza. Se pune si restul de ulei la incins, se adauga ceapa sa se caleasca, ardeiul si ciupercile, se adauga condimentele, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul, se amesteca bine apoi se adauga rosiile in sos. Se lasa sa dea doua trei clocote apoi se pune carnea si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic, cca 15 minute. 

La final se adauga usturoiul feliat si smantana. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote apoi se stinge focul. Se presara patrunjel verde tocat, se acopera vasul cu capac si se lasa sa se odihneasca putin si sa combine aromele. 

Intre timp se pune si orezul la fiert si se serveste ca si garnitura impreuna cu aceasta mancare delicioasa.

Pofta buna!

Ingrediente Piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

500 g piept de curcan

1 ceapa alba mare

200 g ciuperci champignon

2 ardei grasi (de diferite culori daca se poate)

2 catei de usturoi

4-5 lg ulei de floarea soarelui

o cutie cu rosii taiate in sos

1 lgt rozmarin macinat

sare, piper dupa gust

1/2 lgt boia dulce

100 g smantana

patrunjel verde tocat

garnitura de orez

Categorii