Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic. Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am pus un strat subţire de ulei. Se adaugă vin alb, sucul de la o portocală şi câteva felii de la altă portocală (pulpă). Se dă la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine. Nu uitaţi să întoarceţi piepţii de curcan, ca să se rumenească frumos pe ambele părţi. La mine s-a ars un pic uleiul şi pulpa de portocală din tavă, dar curcanul a rămas fraged. Eu am servit cu pilaf şi murături. Portocala rămasă se poate felia pentru decor. Timp de pregătire: aprox 10min Timp de coacere: 1h 30min Porţii: 10 Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/piept-de-curcan-cu-vin-alb-mirodenii-si.html

Ingrediente Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

un piept de curcan

300 ml vin alb

Puţin ulei

Sare

după gust

3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru

cimbru

oregano

rozmarin

boia dulce

cimbrişor

2 portocale mici.

Categorii