Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Reteta culinara din categoria Curcan. Cum sa faci Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

 

După cârnaţi, piftie şi sarmale, toată lumea simţea nevoia ca azi să mănânce ceva mai uşor. Aşa că, pentru a doua zi de Crăciun, am pregătit piept de curcan cu vin alb, mirodenii şi portocală, care i-au dat o aromă deosebită.  Aşa îl pregătea şi bunica mea, de Crăciun, doar că îl pregătea la cuptorul cu lemne şi mai punea mere şi gutui pentru aromă (eu le-am înlocuit cu portocală). De aceea, pentru mine este o "reteta romaneasca"

Ingrediente Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

1 buc piept de curcan,

300 ml vin alb,

Puţin ulei,

Sare, după gust,

3 linguriţe amestec mirodenii: coriandru, cimbru, oregano, rozmarin, boia dulce, cimbrişor,

2 portocale mici.

Categorii