Piept de curcan in sos de smantana si urda
Reteta culinara Piept de curcan in sos de smantana si urda din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Piept de curcan in sos de smantana si urda
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de curcan in sos de smantana si urda
Un pranz usor si gustos si mai ales pe gusutl tuturor.
INGREDIENTE
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu amestecaul obtinut din sare, piper si boia.
Intr-o cratita se pune untul sa se incinga. Bucatile de carne se asaza in cratita si se lasa la calit pana se albesc pe ambele parti. Cand incep sa se rumeneasca usor, se scot pe o farfurie.
In sosul ramas se pun rosiile cherry taiate in feliute. Se lasa la calit putin apoi se toarna smantana pentru gatit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga urda zdrobita si se amesteca. Daca este prea gros sosul, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele fainoase. Se pune si usturoiul taiait in feliute. La final se pune carnea in sos si se mai lasa 2-3 minute impreuna.
Se serveste alaturi de tagliatelle, asezonate cu rosii cherry si frunze de busuioc.
Pofta buna!
Ingrediente Piept de curcan in sos de smantana si urda
jumatate de piept de curcan
25 g de unt
sare, piper, boia
3-4 rosii cherry
200 ml smantana pentru gatit
50 g urda proaspata
1-2 catei de usturoi
tagliatelle pentru garnitura