Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii
Reteta culinara Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii
Retete de suflet Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Chef Nicolai Tand (https://www.youtube.com/watch?v=svwgR7MUCDc). Căutam o altă rețetă pentru a găti piept de curcan și am văzut rețeta ei. M-a cucerit la prima vedere pentru ca a fost o reteta plina de legume, aromata si s-a dovedit a fi foarte gustoasa.
700 g piept de curcan sare piper 1 lgt oregano măcinat sucul de la o jumătate de lămâie vin alb 1 bucată de vinete 1 bucată dovlecel 1 ceapă rosii sare piper cimbru 3 catei de usturoi ulei de masline aproximativ 500 g de roșii cherry 2 catei de usturoi frunze proaspete de busuioc măsline negre ulei de masline oțet balsamicPentru început, pregătiți carnea. Tăiați pieptul de curcan în 4-5 felii potrivite. Asezonați cu sare și piper, oregano și suc de lămâie. Se amestecă bine și se lasă deoparte până când restul ingredientelor sunt gata.
Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. La fel, dovlecelul său poate fi lăsat decojit. Spala rosiile, curata ceapa si le tai pe toate felii. Intr-un vas de ceramica asezam legumele in straturi astfel: o felie de dovlecel, o felie de vinete, o felie de rosie si o felie de ceapa. Repetați până când toate legumele sunt terminate. Tăiați usturoiul în felii și presărați deasupra. Asezonați cu sare și piper. Stropiți cu ulei de măsline și puneți crenguțele de cimbru. Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pentru a inmuia legumele dar sa nu le arda.
Rosiile cherry se spala si se taie in doua sau patru in functie de cat de mari sunt. Tăiați usturoiul în bucăți mici, tăiați frunzele de busuioc, precum și măslinele negre. Amesteca totul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarnă ulei de măsline și 2 kg de oțet balsamic. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
Luați o tigaie grătar (eu aveam fontă) și puneți-o pe foc să se încălzească. Se aseaza carnea si se lasa 4-5 minute pe fiecare parte. La final se toarna putin vin alb si se stropeste carnea cu sosul din tigaie.
Pune legumele de la cuptor pe o farfurie, tai bucata de pipeta de curcan felii, aseaza-o langa legume si langa ea salata de rosii.
Să aveți poftă bună!
Ingrediente Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii
700 g piept de curcan
sare, piper
1 lgt oregano macinat
sucul de la o jumatate de lamaie
vin alb
1 buc vanata
1 buc dovlecel
1 ceapa
rosii
sare, piper
cimbru
3 catei de usturoi
ulei de masline
cca 500 g rosii cherry
2 catei de usturoi
frunze proaspete de busuioc
masline negre
ulei de masline
otet balsamic