Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

Reteta culinara Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor din categoria Curcan. Cum sa faci Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

 

Inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=COMd2hHAHwE Un preparat foarte gustos si special.

 

INGREDIENTE
400 g piept de curcan 2 linguri mustar 2 linguri ulei de masline 10 frunze de salvie 4 crengute cimbru 1 lingurita rozmarin uscat 3 catei mari de usturoi 1 lingurita boia amestec de condimente picante sare piper

Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.

Am tocat marunt usturoiul.

Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul.

Am amestecat bine totul pana s-a format o pasta.

Am sters bine carnea de curcan.

Am uns pe toate partile cu marinada pregatita ca sa fie acoperit complet de crusta de mustar si ierburi aromatice. Vor fragezi pieptul de curcan si va fi moale si suculent.

L-am pus intr-o punga alimentare si l-am lasat la frigider pentru 5 ore.

Dupa acest timp, l-am scos din punga si l-am pus intr-un vas termorezistent. L-am lasat 30 de minute sa stea pana a ajuns la temperatura camerei.

Intre timp am incalzit cuptorul la 180° C.

Am mai presarat pe deasupra putin rozmarin uscat, amestec de condimente picante si cimbru.

Am acoperit cu capac.

Am introdus vasul in cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Cu 10 minute inainte am scos capacul ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

Dupa expirarea timpului, l-am lasat acoperit inca cateva minute.

Am scos pe un platou pieptul de curcan.

Apoi l-am feliat.

Pofta buna!

Ingrediente Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

400 g piept de curcan

2 linguri mustar

2 linguri ulei de masline

10 frunze de salvie

4 crengute cimbru

1 lingurita rozmarin uscat

3 catei mari de usturoi

1 lingurita boia

amestec de condimente picante

sare

piper

Categorii