Piept de gasca cu ciuperci
Instructiuni de preparare Piept de gasca cu ciuperci
Dati prin masina de tocat de doua ori pieptul de gisca si piinea. Taiati ficatul in felii potrivite. Tocati marunt ceapa si auriti-o intr-o lingura de unt, apoi puneti-o peste carne. Adaugati, tot aici, galbenusurile, sare si piper.
Omogenizati bine compozitia, apoi puneti-o intr-o tava astfel: 1 strat de carne tocata, 1 rind de felii de ficat si repetati. Deasupra puneti cuburi mici de unt si ciuperci (jumatate din acestea), apoi dati la cuptor cu foc domol.
Taiati fin restul de ciuperci, caliti-le in unt, puneti patrunjel verde si, cind apa lasata de ciuperci a scazut, puneti vinul. Potriviti de sare si piper, lasati sa fiarba. Taiati in felii mai groase compozitia coapta si serviti-o cu sosul de ciuperci si smantana.
Ingrediente Piept de gasca cu ciuperci
1 piept de gisca
1 ficat de gisca
o felie de piine
o ceapa
3 oua
100 g de unt
sare, piper
250 g de ciuperci
1/2 pahar cu vin alb
patrunjel verde