Piept de gasca pe varza dulce
Instructiuni de preparare Piept de gasca pe varza dulce
Pieptul de gasca cu tot cu piele, se dezoseaza si se desprind cei doi lobi. Cum pieptul de gasca are un strat de grasime sub piele, am trasat niste patrate cu un cutit ascutit. Ceva asemanator cu prepararea pieptului de rata. Acolo grasimea este mai multa si efectul mai frumos.
A sarat si piperat. Apoi a prajit cei doi lobi de piept pe ambele parti, la foc mare pana capata o crusta. Cand carnea este bine prajita pe ambele parti la foc mare, porii se inchid iar sucul nu se scurge asa usor.
Inauntru insa, pieptul este inca crud si in sange. Se pune intr-o tava care merge la cuptor, se adauga putina supa, vin alb si o crenguta de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 1 ora - 1 ora si un sfert, stropind din cand in cand carnea cu sosul lasat in vas. Ultimele 10 minute se scoate folia.
Varza se taie fin. O frecam cu sare ca sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Se caleste ceapa verde taiata julien si se adauga peste varza, impreuna cu foia de dafin, piperul alb, putita apa.
Spre sfarsit se adauga si o parte din sosul lasat de friptira si semintele de chimen, prajite 2-3 minute intr-o tigaie ca sa-si dea drumul la arome. Pe un platou se serveste pieptul de gasca taiat felii pe un pat de varza dulce calita. Se mai poate servi si pe varza acra, orez, cartofi sau legume.
Ingrediente Piept de gasca pe varza dulce
1 piept de gasca
1 crenguta rozmarin
1 varza potrivita
2-3 fire ceapa verde
3 frunze de dafin
sare
piper alb
seminte de chimen
ulei de masline