Piept de pui cu legume la wok

Reteta culinara Piept de pui cu legume la wok din categoria Mancaruri de legume. Specific China. Cum sa faci Piept de pui cu legume la wok

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu legume la wok

 

Îmi place mult mâncarea chinezească și de ceva vreme experimentez destul de des acest gen , cu ce am la îndemână. Azi am combinat legumele gătite la wok cu un sos achiziționat din LIDL - Tokyo Style Sauce - ce conține sos de soia, susan și ghimbir, miere, apă și amidon pentru îngroșare.  Din cantitățile de mai jos am obținut  6 porții generoase.

 

INGREDIENTE
1 piept de pui ( de preferat de curte ) 2-3 ardei grași ( roșii, galbeni, verzi) 2-3 morcovi mari 1 buchet brocoli ( cca 500 g ) 500 g ciuperci champignon ) 200 g orez prefiert Tokio Style Sauce (sos de soia cu susan și ghimbir)

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece.

Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm.

Curățăm morcovii și-i feliem bețișoare.

Curățăm și ciupercile și le feliem.

Desfacem buchețele de brocoli pe care le punem 5 minute în apă clocotită.

Am încins 200 ml ulei în wok și am călit, pe rând, pieptul de pui, morcovul, ardeiul gras, bucățile fierte de brocoli și ciupercile.

În uleiul rămas ( evident, doar 5-6 linguri ) am pus orezul scurs și l-am prăjit 5 minute, amestecând continuu.

Ingredientele prăjite le scurgem într-un vas încăpător ( mai puțin orezul ) și stropim totul cu sosul de soia cu susan și ghimbir. Eu am folosit sosul TOKYO achiziționat de la LIDL. Este dulceag și chiar dacă conține ghimbir nu este deloc iute.

Amestecăm totul și decorăm cu susan.

Servim alături de orezul fiert și prăjit pe care-l stropim cu sos de soia și/sau cu sos Tokyo.

Ingrediente Piept de pui cu legume la wok

1 piept de pui ( de preferat de curte )

2-3 ardei grași ( roșii, galbeni, verzi)

2-3 morcovi mari

1 buchet brocoli ( cca 500 g )

500 g ciuperci champignon )

200 g orez prefiert

Tokio Style Sauce (sos de soia cu susan și ghimbir)

Categorii