Piept de pui cu sos de gorgonzola

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Piept de pui cu sos de gorgonzola

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu sos de gorgonzola

 

Rețete de suflet

1 piept de pui dezosat mai mare sau 2 mai mici 150 g gorgonzola 400 ml smantana pentru gatit sare piper Paprika 3 catei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei 2 linguri de brânză rasă sau parmezan

Spalam pieptul de pui si apoi il stergem cu servetele, il taiem felii nu foarte subtiri ca la melci.

Intr-un bol se adauga condimente dupa gust, se amesteca cu o lingura de ulei si se condimenteaza carnea, se acopera vasul si se lasa cam 10-20 de minute.

In tigaia antiaderenta adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei cu 1 lingura de ulei. Cand s-a topit adaugam carnea si o prajim pe ambele parti. Scoateți carnea pe o farfurie și acoperiți-o.

Sosul l-am facut in tigaia in care am prajit carnea, in untul ramas am adaugat cativa catei de usturoi curatati si taiati felii lungi, am lasat sa fiarba cateva secunde, apoi am adaugat smantana si gorgonzola taiata cubulete.

Amestecam continuu in sos (focul sa fie mic sa nu fiarba); cand branza s-a topit adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cca 2-5 minute la foc mic.

Asortăm cu condimente după gust.

La final adaugam branza rasa si amestecam pana se topeste.

Ingrediente Piept de pui cu sos de gorgonzola

1 piept de pui dezosat mai maricel sau 2 mai mici

150 g gorgonzola

400 ml smantana pentru gatit

sare

piper

boia de ardei

3 catei usturoi

50 g unt

2 linguri ulei

2 linguri cascaval sau parmezan ras

Categorii