Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare. Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin. Pastreaza apa in care a fiert puiul. Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite. Scoate apoi carnea de pe os si strege bine pielea. Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant. Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald alaturi de un pufos piure de cartofi. Pofta buna!

Ingrediente Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

1-2 piept de pui

4 catei de usturoi

putina supa de pui

1 praz mic taiat rondele

1 morcov mare

2-3 foi dafin

1 lingurita cimbru

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita seminte de coriandru

sare de mare si putin piper macinat

ulei de masline

vreo 12 ciuperci

1 ceapa taiata julienne

150 ml vin alb sec

250 ml smantan

Categorii

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Reteta culinara Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase - Cum se prepara aceste Legume pane de pos

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Cartofi cu con