Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora. Sosul: Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga. Curatam ceapa, o tocam marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana. O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat. Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc. Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou. Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra. Pofta buna!

Ingrediente Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Pentru marinarea pieptului:

1 piept de pui dezosat

sare

piper

boia dulce

1/2 lingurita busuioc uscat

2 linguri ulei

1 lingurita mustar dijon

1 varf de lingurita praf de usturoi

Pentru sos:

1 borcan mic ciuperci taiate

1 ceapa mica

3 linguri cu varf smantana groasa

1 lingura cu varf crema de branza

2 linguri parmezan ra

sare

piper

2 linguri ulei

1 lingurita rasa cimbru uscat

3-4 crengute marar verde

Categorii