Piept de pui si cartofi cu sos de curry

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui si cartofi cu sos de curry

Pieptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult) si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem dupa preferinta ( cartofii mei erau destul de maruntei si i-am taiat in doua sau i-am lasat intregi ) se asaza intr-un vas termorezistent si se presara cu patrunjel verde tocat ( cat doriti, eu am pus 3 fire). Se scoate carnea de la rece se aseaza peste cartofi, stropim cu uleiul de masline si asezam o bucata de staniol. Coacem in cuptorul incalzit 30 min, apoi luam folia si mai lasam 15-20 min (depinde de cuptorul fiecaruia) Mie imi place mancarea picanta si i-am servit alaturi de ardei iute in otet si cu patrunjel proaspat tocat.

Ingrediente Piept de pui si cartofi cu sos de curry

1 piept de pui fara os (400-500 gr)

1 kg de cartofi

sare

piper

frunze de patrunjel

coaja rasa de la o lamaie

1 lingura sos de curry ( de buna calitate)

3-4 linguri ulei de masline

Categorii