Piept de rata cu legume

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza cu partea pe care este grasimea intr-o tigaie rece care se pune pe un foc mediu cate 8 minute pe fiecare parte. Dupa ce se prajeste pieptul de rata pe ambele parti, se scoate din tigaie si il asezam intr-un vas termorezistent pe care il introducem in cuptorul incins la 180-200 grade C, in functie de preferinte; il lasam la cuptor 6-7 minute pentru in sange, 9-10 minute pentru mediu,12-14 minute pentru bine facut, apoi scoatem carnea din cuptor si o lasam cateva minute sa se patrunda bine. Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor, pregatiti legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele mici, se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare; cand apa clocoteste, se scot in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Ardeiul gras, morcovul si telina se curata si se taie julien. Intr-un vas se pune la topit untul, apoi se caleste ardeiul gras, apoi se adauga morcovul, telina, conopida si broccoli se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pana devin al-dente si se asaza pe farfurie linga pieptul de rata.

Ingrediente Piept de rata cu legume

Piept de rata - cate unul pentru fiecare portie

1 conopida

1 brocoli

1 ardei gra

1 morcov

1/2 telina radacina

50 g unt

sare

Categorii