Instructiuni de preparare
Piept de rata gotica cu sos de afine
Pieptul de rata se creste pe partea cu pielea, sare, piper si se pune intr-o tigaie rece, antiaderenta, cateva minute, sa se rumeneasca putin, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute. , doar cât să se rumenească. Se iau două linguri de grăsime din tigaie și se pun într-o cratiță, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit și se lasă să se prăjească pe ambele părți, până când carnea este bine făcută. Scoateți tava din cuptor, puneți un capac pe ea și continuați să lucrați. Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de merisor, mierea si se fierbe, cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.Se pun cartofii curatati si taiati cubulete, se fierb impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se paseaza, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, amestecate cu un robot, iese un piure absolut delicios. Tot din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare amestecate, iese un piure foarte pufos. Se taie felii de piept si se aseaza pe un platou, se aseaza langa si se paseaza, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Distracție plăcută, dragilor!