Piept de rata gotica cu sos de afine

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata gotica cu sos de afine

Pieptul de rata se creste pe partea cu pielea, sare, piper si se pune intr-o tigaie rece, antiaderenta, cateva minute, sa se rumeneasca putin, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute. , doar cât să se rumenească. Se iau două linguri de grăsime din tigaie și se pun într-o cratiță, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit și se lasă să se prăjească pe ambele părți, până când carnea este bine făcută. Scoateți tava din cuptor, puneți un capac pe ea și continuați să lucrați. Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de merisor, mierea si se fierbe, cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.Se pun cartofii curatati si taiati cubulete, se fierb impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se paseaza, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, amestecate cu un robot, iese un piure absolut delicios. Tot din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare amestecate, iese un piure foarte pufos. Se taie felii de piept si se aseaza pe un platou, se aseaza langa si se paseaza, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Distracție plăcută, dragilor!

Ingrediente Piept de rata gotica cu sos de afine

1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea

50 ml suc de afine

1 lingura de miere de rapita

un praf de sare

cateva boabe de piper

3 cartofi noi

4 bucati de broccoli

50 gr unt

2 linguri lapte dulce

Categorii