Piftie de aripi de curcan

Reteta culinara Piftie de aripi de curcan din categoria Curcan. Cum sa faci Piftie de aripi de curcan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piftie de aripi de curcan

 

Imi era tare dor de o piftie, dar una mai usoara asa ca am facut din aripi ce curcan.

 

INGREDIENTE
3 aripi curcan 1 ceapa 2 morcovi 3 foi de dafin 10 boabe piper sare dupa gust 5-6 catei de usturoi Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam morcovii curatati, spalati si taiati in jumatati si ceapa curatata, intreaga. Adaugam sare, piperul si foile de dafin si fierbem pana carnea se desprinde usor de pe oase. Scurgem zeama intr-un vas si o lasam sa se racoreasca. Daca este nevoie mai adaugam sare. Cand zeama s-a racorit adaugam usturoil pisat mai mare. Desprindem cuu o furculita carnea de pe oase si o asezam in castroane mai mari sau individuale, dupa preferinta.Putem adauga si rondele de morcov.Deasupra strecuram zeama de carne, inlaturand usturoiul Punem castroanele in frigider peste noapte pentru a se inchega.

Ingrediente Piftie de aripi de curcan

3 aripi curcan

1 ceapa

2 morcovi

3 foi de dafin

10 boabe piper

sare dupa gust

5-6 catei de usturoi

Categorii